było już kilka identycznych prób poruszenia tego tematu, ale kojarzę na forum 2 kolegów z tymi silnikami i niestety niewiele się można dowiedzieć.
czy da rade wyłączyć vagiem kontrolki na szafie?
Zwiń
X
-
czy da rade wyłączyć vagiem kontrolki na szafie?
Mam bardzo długo problem - zapalają się kontrolki: silnika i spiralka co pewien czas.
Problem jest spowodowany nie faktyczna usterka czujnikow (temp. i obrotow wału), ale przepięciem bądź przegniciem kabla między czujką kompem, albo problem tkwi w samym kompie ( bo dlugich badaniach doszlismy do tych dwoch opcji z kolegami z forum)...
Na razie jako, ze jest to kosztowna i czasochlonna dlubanina za to sie nie zabieram...
Poprostu wkurzaja mnie te migajace kontrolki - co jakis czas je kasuje , ale zachwile znowu sie pojawiaja..czy da rade jakos je czasowo(najlepiej) - do momentu kiedy usune faktyczna usterke, albo nawet na stale odlaczyc vag-comem? albo jakims innym programem diagnostycznym?
-
-
piotrek_os, nie to nie stopy....juz ten temat opisywalem na forum, pojechalem do krzynola - na 99 procent to komp sam w sobie,albo kabelki gdzies po drodze nawalaja (miedzy czujnikami a kompem)-
problem jest dosc jasny, chodzi mi wylacznie o skasowanie raz na dobre konrolki (mimo bledu).
Maru 123, wiem , kasuje to co jakis czas "fault codes"....ale chodzi mi o to czy da rade odlaczyc konrtolke na szafie zeby sie nie zapalala...mimo ze blad jest, o to mi biega...poprostu mnie wkurza - bo wywala blad czujnikow, a blad jest w samym kompie albo kablu.
podejrzewam ze nie idzie, prawda?...a moze jednak...moze jakis program fachowy to zrobi?....niektorzy "mechanicy" odcinaja w szafie kabelki od lampek..ale ja tego nie zrobie oczywiscie
[ Dodano: Pią 13 Lis, 09 14:03 ]
Maru 123, a jak to sie wyklucza?....z jakiej listy? moze ty juz mi jakies rady piszesz..a ja nie wiem o co biega...prosze jasniej.
mam vaga 311.2 i polski vag 4.9
Komentarz
-
-
mhm...moze ktos z was wie...? zeby pozniej oczywiscie po naprawie faktycznej usterki wlaczyc tę kontrolke spowrotem....
i czy jak wyłacze te kontrolke to ona w ogole przestanie sie pojawiac...czy tylko bedzie "nieaktywna" na te rodzaje błedow ktore wyklucze z owej listy
poprostu - czy jak sie wyłacza to na "amen" czy tylko na ten rodzaj bledu, ktory chce zeby nie sygnalizowala?
maybe jakis szpec sie znajdzie :roll:
Komentarz
-
Komentarz